16 Mayıs 2017 Salı

Engelli Yönetmenden Engelliler Film Okulu

Cannes Film Festivali'nde gösterilecek "Çınar" filminin engelli yönetmeni Mustafa Karadeniz, projesi Türkiye Engelliler Film Okulu'nun kurulmasıyla evlerinde kapalı kapılar arkasında kalan engelli gençleri yüreklendirmek, eğitmek ve onlara sektörde istihdam yaratarak yardımcı olmak...

Cannes Film Festivali'nde gösterilecek "Çınar" filminin engelli yönetmeni Mustafa Karadeniz, projesi Türkiye Engelliler Film Okulu'nun kurulmasıyla evlerinde kapalı kapılar arkasında kalan engelli gençleri yüreklendirmek, eğitmek ve onlara sektörde istihdam yaratarak yardımcı olmak istediğini belirtti.


YÖK'te ilk kez düzenlenen Engelsiz Erişim Çalıştayı'nda akademisyenlerle bir araya gelen Karadeniz, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Geçirdiği çocuk felcinden dolayı annesinin birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar kendisini sırtında taşıdığını anlatan Karadeniz, ilk filmi "Çınar"ı da annesine ithaf ettiğini aktardı.

Sinema televizyon eğitimi aldığını, çeşitli dizi ve sinema filmlerinde kamera arkasında çalıştığını dile getiren Karadeniz, "Kariyerim boyunca tek derdim Çınar filmini yapmaktı. Hem maddi hem manevi bir birikim gerekiyordu. Her şeye rağmen başardık." diye konuştu.


"Çınar" filmini 45 kişilik bir ekiple Kars'ın Sarıkamış ilçesi Handere köyünde zorlu doğa koşullarında çektiklerini ifade eden Karadeniz, "Çok zor şartlarda eksi 38 derecede çektik filmi. Yöre halkı bize çok destek oldu. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder